Perjuangan Parti or Agenda Sendiri..?

KUALA LUMPUR 28 Mei – Bekas Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamad Ezam Mohd. Noor kembali menyertai UMNO selepas mengisytiharkan keluar daripada parti pembangkang itu tahun lalu.

Borang keahliannya diserahkan kepada Presiden UMNO, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi selepas sidang akhbar bagi mengumumkan kemasukkannya ke parti itu di bangunan Parlimen di sini, hari ini.

Pada majlis itu, Mohamad Ezam, 41, menyerahkan borang keahlian bersama yuran ahli seumur hidup RM100.

Borang itu kemudiannya diserahkan kepada Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Husainay Hashim.

Ezam keluar daripada PKR pada April tahun lalu selepas kecewa dengan corak kepimpinan parti itu yang dikatakan dikuasai secara eksklusif oleh golongan tertentu yang berkepentingan peribadi sehingga menyebabkannya lemah.

Sebelum menyertai Parti Keadilan Nasional (sebelum PKR diwujudkan) pada 1999, Mohamad Ezam, 41, adalah Ketua UMNO Bahagian Petaling Jaya Selatan dari 1993 hingga 1996, Setiausaha Pemuda UMNO Selangor dari 1996 hingga 1998 dan Timbalan Ketua UMNO Bahagian Petaling Jaya Selatan.

Beliau pernah bertugas sebagai Setiausaha Politik kepada Menteri Kewangan dari 1996 hingga 1998 dan merupakan felo Institut Kajian Dasar dari 1998 hingga 2005. – utusan online (29 Mei 2008)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: